Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ράγισαν οι πέτρες στο Μεγ. Κεφαλόβρυσο (FOTO - VIDEO)


Φωνάζοντας «ήρωας» οδήγησαν τον ΕΛΔΥκάριο Αθανάσιο Καραγεώργο στην τελευταία του κατοικία

Στιγμές απόλυτης συγκίνησης στο Μεγ. Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, 43 χρόνια μετά τον χαμό του 21χρονου τότε στην Κύπρο - Από τις 16 Αυγούστου 1974 είχε δηλωθεί αγνοούμενος

Mε τις πρέπουσες τιμές, υποδέχτηκε σήμερα η γενέθλια γη τα οστά του ήρωα Αθανάσιου Καραγεώργου, στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ και Πεσόντα στην Κύπρο κατά την εισβολή του «Αττίλα».

Σύσσωμο το χωριό, Εκπρόσωποι Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, παρέστησαν στην εναπόθεση των οστών σε ειδικό οστεοφυλάκιο που δημιουργήθηκε στην είσοδο του Κοιμητηρίου του Δημοτικού Διαμερίσματος.
Ολο το χωριό δάκρυσε και οι ιαχές «Αθάνατος» και «Ηρωας» κυριαρχούσαν.

ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ συμπολεμιστές με την Ελληνική Σημαία, Άγημα της ΣΜΥ ,  Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, συνόδευσαν τα οστά στον χώρο όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, οι κάτοικοι χειροκροτούσαν για τον συντοπίτη τους ήρωα και παρακολούθησαν την κατάθεση στεφάνων.

Ο προβιβασθείς σε έφεδρο ανθυπασπιστή μετά τον θάνατό του, είχε καταταγεί ως οπλίτης στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού το 1973 σε ηλικία 20 ετών, και έναν χρόνο μετά, μετατέθηκε στην Κύπρο. Κατά την εισβολή του «Αττίλα 2», εξαφανίσθηκε στις 16 Αυγούστου 1974 σε ύψωμα του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Προηγήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μεγ. Κεφαλοβρύσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, με τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού Ευάγγελο Καπέτα να αναγιγνώσκει τα στοιχεία του πεσόντα.

Ο ανιψιός του πεσόντα, που φέρει το όνομά του, συγκινημένος μίλησε για το χρέος στην Πατρίδα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από:
εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΣ Ταξίαρχο  Δημήτριο Τσιπίδη Διοικητή της ΣΜΥ, 
Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου,
Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο  Μιχαλάκη,
Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Γεώργιο Σπηλιόπουλο, Πρόεδρο  της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Παράρτημα Τρικάλων, Στέφο Ευάγγελο, 
Πρόεδρο του Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, 
εκπρόσωπο της οικογένειας.
Εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων, Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1974, Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, 
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, 
Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Επίσης, στεφάνι κατέθεσαν, ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου καθώς και του Μορφωτικού Συλλόγου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.


φωτο





  











VIDEO


πηγή Βίντεο & φωτογραφικού υλικού:  veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου