Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ (ΠΥΡΓΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ - Ι.Μ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ )


Την 27 Μαίου 2017 ,πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή η οποία οργανώθηκε από την Ι.Μ Αγίου Νικολάου Σιαμάδων από  τον Ηγούμενο  Αρχιμανδρίτη Μακάριο Ιακωβάκη , όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος καθώς και  πολλά μέλη μας.

Ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου από τα Τρίκαλα με καλή διάθεση και  όμορφη παρέα.

Ο πρώτος σταθμός μας ήταν στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα Κοζάνης. Το χρόνο που ανοικοδομήθηκε ο ναός του Αγίου Γεωργίου για πρώτη φορά δεν τον γνωρίζουμε ακριβώς. Πρόκειται για παλιό ναό που ανοικοδομήθηκε όμως από τα θεμέλια.

Η επόμενη στάση ήταν στον Ι.Ν του Αγίου Μηνά στο Εμπόριο Κοζάνης.Ο ναός φέρει το όνομα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά  και χτίστηκε στα θεμέλια παλαιού ναού το έτος 1815 .
Σήμερα εκτός από τον Ιερό ναό του Αγίου Μηνά υπάρχει και πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, πιστό αντίγραφο του Ναού της του Θεού Σοφίας (Αγια – Σοφιάς) της Κωνσταντινούπολης, παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμοκολύτρας εντός του ναού του Αγίου Μηνά.

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην Ι.Μ Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Κλεισούρα Καστοριάς όπου ασκήτεψε η Αγία Σοφία η νέα.

 Ακολούθησε προσκύνημα στον Ι.Ν Αγίου Κων/νου & Ελένης στο Βογάτσικο Καστοριάς.


Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχαμε περιηγηθήκαμε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς.

Από τα παραπάνω προσκυνήματα γυρίσαμε όλοι γεμάτοι με όμορφες εικόνες καθώς και μεγάλη πνευματική ωφέλεια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γέροντα Μακάριο , που μας συνόδεψε στην παραπάνω εκδρομή και όλους τους φίλους που συμμετείχαν

φωτο 






























Την ιστορία της Μονής σημάδεψε με την παρουσία της ως ασκήτρια η Γερόντισσα Σοφία εκ του Πόντου (1927-1974).Η Γερόντισσα Σοφία εδόξασε τον Θεό με την αγιαστική της πορεία και αντιδοξάσθηκε από τον Θεό με την χάρη που έλαβε. Κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας την 4η Οκτωβρίου 2011 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η Αγία Σοφία, η λιγυρά «αηδών της Κλεισούρας» εορτάζει την 6η Μαίου. - See more at: http://www.imkastorias.gr/index.php/osia-sofia/item/1078-plirofories-monastiriou#sthash.XiKBjbET.dpuf
Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου