Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων (Φώτο & Βίντεο)


Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, για την εορτή του Αγίου Νικολάου,Επισκόπου Μύρων & Λυκίας, του Θαυματουργού, στην Ι.Μ Αγίου Νικολάου Σιαμάδων.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ  Σταγών & Μετεώρων , Αρχιμανδρίτης Νήφων.
Πλήθος κόσμου  κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να εορτάσει την Ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου.

Το Θείο Λόγο Κήρυξε ο  Ηγούμενος της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτης Μακάριος όπου μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου.

Το Παράρτημά μας όπως και ανακοίνωσε σε προηγούμενη ανάρτηση, οργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή, με την συμμετοχή του Δ.Σ & πολλών μελών μας,(1 λεωφορείο) προκειμένου να προσευχηθούμε στην χάρη του Αγίου.

Η έκπληξη ήταν η παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος τίμησε τον συμμαθητή του από την Σχολή  Ευελπίδων και νυν Ιερομόναχο Ηγούμενο της Ι.Μ  Μακάριο Ιακωβάκη. 

Τον δικό μας άνθρωπο τίμησαν με την παρουσία τους  επίσης πολλοί συμμαθητές του, καθώς και εν ενεργεία & εν αποστρατεία στελέχη.

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας στην Μονή εγκαταβιεί  ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, (μέλος του παραρτήματός μας) ο οποίος ακολουθούσε στρατιωτική καριέρα.
Φτάνοντας στο βαθμό του Ταγματάρχου, αποφάσισε να ακολουθήσει τον βίο της ασκήσεως  όπου τελικά και  επέλεξε να αφήσει την καριέρα του στις Ένοπλες Δυνάμεις και να  ακολουθήσει την Μοναστική ζωή.

Ο Πατήρ Μακάριος  απαντά σε όσους τον ρωτάνε  χαμογελώντας ...

Μα εσείς είστε τόσοι πολλοί που υπηρετείτε μόνο την Πατρίδα ,εμείς είμαστε οι ελάχιστοι που υπηρετούμε τον Θεό και την Πατρίδα !

Για το Δ.Σ

Υπλγος ε.α Στέφος Ευάγγελος 
Πρόεδρος Παραρτήματος

ΦΩΤΟ













ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή Φωτογραφικού Υλικού & Βίντεο : http://veteranos.gr/otan-o-archigos-antamose-ton-axiomatiko-monacho-foto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου