Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Με δόξα & τιμή τα «Τσιαβαλιάρεια 2016» στην Πιαλεία, (φωτό)

Mε απόλυτη επιτυχία οργανώθηκαν και διεξήχθησαν τα 16α ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας του Δήμου Πύλης.

Μετά τον εκκλησιασμό στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου με τον Εφημέριο Φώτιο Κωτούλα, όλοι μετέβησαν στο Μνημείο του Βασίλη Τσιαβαλιάρη

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιερέα Δημητρίου Κατσαρού, ξεκίνησε η κατάθεση στεφάνων.
Ήταν όλοι παρόντες.
Ο Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, ο επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης κ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Αναγνωστόπουλος Βασίλειος – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων κ. Σιμορέλης Χρήστος –εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, o πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων ο κ. Βλαχογιάννης Ηλίας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας κ. Νικόλαος Λεμονάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης κ. Βασίλειος Ραμόπουλος- Αστυνόμος Α΄, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης -κ. Αναστάσιος Δαλαγεώργος – Πυρονόμος, από την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Τρικάλων, ο  κ. Αχιλλέας Μανούρας , Αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων κ. Ράπτης Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας κ. Καρβασώνης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Τρικάλων ο κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ο Αντισμήναρχος εν αποστρατεία κ. Δημήτριος Ζιώγας από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο γυιός του Αείμνηστου Βασίλη Τσιαβαλιάρη κ. Γεώργιος Τσιαβαλιάρης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου κ. Ανθούλα Ζορμπά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου κ. Καρακίτσιου – Παλλαντζά Δήμητρα, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιαλείας με την επωνυμία ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Πιαλείας«ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Ντάκος Κωνσταντίνος, τα παιδιά και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας ο κ. Βακουφτσής και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας:

Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας
Αγαπητέ Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας
Εκλεκτοί καλεσμένοι
Κυρίες και κύριοι
Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε όλοι εδώ σήμερα.
Για να τιμήσουμε την μνήμη του συμπατριώτη μας Βασίλη Τσιαβαλιάρη, που έπεσε για την Πατρίδα στον πόλεμο του 1940.
Έδωσε πρώτος την ζωή του, δίνοντας το παράδειγμα της αυτοθυσίας για να γραφούν στα βουνά της Πίνδου σελίδες δόξας.
Για να τιμήσουμε, σε ένα προσκλητήριο πεσόντων, και όλους αυτούς που όρισαν στην ζωή τους «να φυλάγουν Θερμοπύλες».
Αυτούς που στην επίκληση του ονόματός τους, απαντούμε νοερά για τον καθένα τους, όχι «Απών», αλλά: «Παρών, έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»:
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα από την δουλειά τους για να γίνει πραγματικότητα ο Θεσμός των Τσιαβαλιαρείων.
Φίλες και φίλοι
Πρέπει να θυμηθούμε όλοι μαζί, εδώ, τον αείμνηστο Βασίλη Κάρλο, παιδίατρο, γλύπτη και ζωγράφο, που φιλοτέχνησε τον ανδριάντα του Βασίλη Τσιαβαλιάρη.

Να χαιρετίσω την παρουσία του κ. Θεμιστοκλή Καρπάθιου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρωτοπόρο και ψυχή του Θεσμού, τον επίσης καθηγητή κ. Φρεντζάγια,
τον Σύλλογο Γυναικών Πιαλείας,
τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Πιαλείων,
τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας,
τα παιδιά του Βασίλη Τσιαβαλιάρη, Γεώργιο και Νικόλαο Τσιαβαλιάρηκαι τις οικογένειές τους, τον συντοπίτη μας κ. Παπαβασιλείου,
και όλους όσους βοήθησαν στο να υπάρχει αυτή η εκδήλωση και να συνεχίζεται.

Η Μουσική Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου με την καθοδήγηση του κ. Δημητρίου Σκότη απέδωσε τιμή και δόξα στον πεσόντα.


ΦΩΤΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου