Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

«Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι»: Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη 14-2-2016

16photo003

 Tην  Κυριακὴ 14 Φεβρουαρίου 2016 στὶς 6 τὸ ἀπόγευμα, 

στὸ Βελλίδειο Συνεδριακὸ Κέντρο, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μὲ τὴν εὐλογία τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου, τὰ Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα καὶ ἡ Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων, διοργάνωσαν εἰδικὴ Ἐκδήλωση μὲ γενικὸ θέμα :

«Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι»

Οι ομιλητές είναι:
 ο στρατηγός ε.α. Φ. Φράγκος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό-δημογραφικό πρόβλημα, 
ο προηγούμενος Ι.Μ. Μ. Μετεώρου Αρχιμ. Αθανάσιος για το Τμήμα Ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ  και 
ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Κ. Σπαλιώρας για την επιχειρούμενη μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο Στρατηγός  κ. Φραγκούλης Φράγκος εξήγησε ότι το δημογραφικό είναι το πλέον σημαντικό εθνικό θέμα και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση αντιμετώπισή του. Κάλεσε όλους όσους έκαναν λάθη στο μεταναστευτικό να προβούν σε συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις και να επανορθώσουν.
 Ο Παν/τος Αρχιμ. Αθανάσιος  Αναστασίου, στιγμάτισε την ακατάσχετη αγαπολογία προς απίστους και αιρετικούς από όσους την ίδια στιγμή δείχνουν ιδιαίτερη σκληρότητα στην αντιμετώπιση όσων κρατούν ανόθευτη την πίστη. Μίλησε για γραικυλισμό όσων απεργάζονται σχέδια όπως το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, το οποίο τόνισε ότι προσβάλλει την παράδοση, την ιστορία και την αισθητική της Θεσσαλονίκης, πέρα από το γεγονός ότι τα σχέδια αυτά είναι αντισυνταγματικά, παράνομα και σκανδαλώδη. Κάλεσε επίσης σε αντίσταση ενάντια στην περιθωριοποίηση των ιδανικών μας. 
Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ως τρίτος ομιλητής, διακήρυξε ότι οι μάχιμοι θεολόγοι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να μεταδώσουν αυτό που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, δηλαδή την Ορθόδοξη Πίστη μας, στους μαθητές. Ενώ εξήγησει πως η επιχειρούμενη μετάλλαξη του μαθήματος των θρησκευτικών, μετατρέπει το μάθημα σε καθαρή αντιορθόδοξη προπαγάνδα και προσηλυτισμό.
  Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα.

Το παρόν στην παραπάνω εκδήλωση έδωσε και το Παράρτημά μας.

δείτε ΕΔΩ όλο το video


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου